KoRn

28. února 2007 v 16:54 | coyot |  info o skupinách

Členové:
Jonathan Houseman Davis - zpěv, dudy
Reginald Quincy "Fieldy" Arvizu - basová kytara
James Christian "Munky" Shaffer - kytara, zpěv
David Silveria (dočasně nehraje) - bubny
Brian "Head" Welch - kytara, vokály (působení v kapele1993-2005)

Krátka biografie:
KoRn je nu-metalová hudební skupina z Bakersfieldu v Kalifornii. Vznikla rozpadem dvou kapel, Sexart kde zpíval Davis a L.A.P.D. kde hral zbytek kapely. Hrají směs metalu a rapu podobně jako třeba Limp Bizkit (mimochodem LB byli skupinou KoRn objeveni), Staind atd. V americe je KoRn za poslednich 13 let nejlepe prodavana metalova skupina, od svého debutu v roce 94 prodali v USA kolem16 milionů desek a ve svetě přes 25 milionů. Na jaře roku 2005 po více než desetiletém působení skupinu opustil kytarista Brian "Head" Welch, stalo se tomu kvůli náboženství. Brianovi například vadilo, že v klipu znázorňuje hyenu okukující striptérky v baru. 30.srpna 2005 byl první koncert kapely Korn v České republice, který se uskutečnil v pražské T-mobile Aréně za účasti více než 16 000 diváků.

Diskografie:
1994 KoRn
1996 Life Is Peachy
1998 Follow The Leader
1999 Issues
2002 Untouchables
2003 Take A Look In The Mirror
2004 Greatest Hits Vol. 1
2005 See You On The Other Side
2006 Live And Rare

Odkazy:
www.korn.com - oficial site!
www.korn.cz - Kde je všechno jako první, v češtině ;)
www.kornzone.pl
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama